Móring József Attila

SomogyvárKossuth Lajos u. 11. 3. választókerület
2016 May. 24 14:57

Somogy megyében több mint 38,8 kilométernyi főúti útszakasz újul meg

 

Németh Zsolttal a Magyar Közút Nonprofit Zrt Somogy megyei igazgatójával tartottunk sajtótájékoztatót Szőlősgyörökben, a Somogy megyében várható útfelújításokról.

 

69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 km főúti és 119 km mellékúti szakasz újul meg. A felújítások miatt még több térség elérhetősége javul, csökkennek az utazási idők, emelkedik a közúti- és autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújított utak legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítások elvégzésére megkötött szerződések alapján Somogy megyét érintően több, többek között a 7-68-76-os számú főutak keresztezésében lévő Balatonszentgyörgy körforgalmi csomópont, és hozzá kapcsolódóan a 7-es számú főúton a körforgalom és Hollád közötti külterületi szakasz, a 76-os számú főút Balatonszentgyörgy külterületi szakasz, valamint a 6711-es jelű összekötő út Lengyeltóti és Szőlőskislak közötti szakaszán ad át felújításra munkaterületet. A munkálatok során a pályaszerkezet cserék, illetve aszfalterősítésen túl, autóbuszöblök építése, árkok, padkák, szegélyek és közúti hidak javítása is megtörténik majd.

Móring József Attila

Somogyvár, Kossuth Lajos u. 11.
eseménynaptár